22 Ocak 2010 Cuma

Homofobi ve önyargi

Az önce basima gelen trajikomik bir olayi paylasayim.

Last.fm'deki konser/festival konusmalarini takip ederim. Hani o kadar sacmalamanin arasinda olur da biri gercekten konserle ilgili bir haber yazar diye. Tabi millet genelde "en metalci benim" "su grup geliyorsa ben yokum""su grubu getirmeyeni bilmem ne yapayim" triplerinde. neyse... cocukcagizin teki sonisphere konseri sayfasinda konaklamasiz oldugundan ve otele para vermesi gerektiginden yakinmis. Baktim yas 21. Dedim bu ögrencidir. Sehir disindan gelecek. Yola para verecek, bilete para verecek. Sayfasina baktim. Saglam gruplar dinliyor, her önüne gelene arkadaslik teklifi yollamamis. Konser sayfalarinda da sacmaladigini hatirlamiyorum. Nereden oldugunu bilmeden buna asagidaki mesaji attim:

Merhaba,

profiline baktim da güzel seyler dinliyorsun. Tanimadigin etmedigin insanlara (özellikle kizlara) friend request yollamamissin, shoutboxlara abuk subuk seyler yazmiyorsun. Nereden geldigini de bilmiyorum ama müsait olursam sonisphere zamani seni misafir edebilirim. 4. Levent'te oturuyorum. Dünya'nin her yerinden misafirlerim oluyor zaten. Evde bi kanadali, bi avusturyali var su an. Sana niye yardim etmeyeyim degil mi?

Benim hakkimda daha fazla bilgi icin: http://secure.hospitalityclub.org/hc/travel.php?cid=blastrula&cid=blastrula&language=tr

Evde sadece balkonda sigara iciliyor. Onu da belirteyim dedim :)

Stay heavy,

Yasin


Yaklasik bir saat sonra bana gelen mesaj bu:

birader gay değilim ben. siktir git başka kapıya..

aynen bu haa. acayip sasirdim. tamamen iyi niyetlerle, herhangi bir karsilik beklemeden adami buyur ediyorsun (adamligi da tartisilir gerci), verdigi cevaba bak. tam 5 senedir dünyanin her tarafindan (güney amerika ve afrika haric) misafirim oldu. yüzlercesiyle yazistim. hatta 16 gün boyunca uyusturucu kullanmak ve satmaktan dolayi hapis yatan bir amerikliyla bile kaldik. ama ilk defa böyle bir tepki aldim. daha önce de last.fm'den konaklama ihtiyaci olan bazilarini buyur etmistim. ya konsere gelemediler, ya da kalabalik geleceklerinden beni rahatsiz etmekten cekindiler (ki onu da dert etmezdim).

Simdi bunun yaptigi terbiyesizlige ayni sekilde cevap vermek bize yakismaz. küfür etsen ne olacak ki? küfürü zaten genel olarak cok sacma bulurum. seviyesini belli etmis. isi fazla büyütmeden söyle bir sey yazdim buna:

Inanmiyorum ya. Gercekten basimdan asagi kaynar sular bosaldi. insanlarda artik nasil bir güven problemi varsa. kiz arkadasimla yasiyorum zaten. ne gayligi? karsilik beklemeden iyilik yapilamiyor yani. acayip sasirdim. yazik. nerden cikardin gay oldugumu anlayamadim. yaptigin sey cok terbiyesizce.

Bilemeyiz tabi, belki basindan kötü bir sey gecmistir. Tanimadan güvendigi bir erkek güvenini sarsacak bir sey yapmistir. Ama cocuk icin gercekten üzüldüm dünyaya bu kadar kapali oldugu icin.

Merak eden varsa cocugun sayfasi: http://www.lastfm.de/user/fridaythe13th_