24 Aralık 2009 Perşembe

Kulaklikta Sony'den Sasmayacaksin

Tasinabilir müzik calarlara yatili okula gidip günde 4-5 saat etüde girmeye basladigim yil olan 1998'den beri cok düskünüm. Ilk Sony Walkman almistim 8 liraya:



1999'un sonunda Sony Aiwa'nin tuslu bir walkman'ini almistim 130 Mark'a (46 milyon mu ne tutmustu). Onu da 2002 kisina kadar kullanmistim. Suna benziyordu olayim:



JVC diskman almistim 105 liraya Dogu Bank'tan. Cok saglamdi ve cok memnun kalmistim JVC'den.



2005 Eylül'de de 20 GB'lik bir Ipod Photo aldim 440 SFr'ye (500 küsür lira ediyordu).



Ipodu calidirinca hic vakit kaybetmeden 217,50 TL'ye ikinci el (coook temiz kullanilmis) bir Ipod Video 30 gb aldim. Hicbir zaman müzik calarsiz kal(a)madim. Askere de Ipod'umu götürmüs, kaptirana kadar her yerde dinlemistim. Kaptirinca da Engin Astegmen ve Emre sagolsun ici Death ve Immortal dolu bir mp3 calarla idare ettim bir süre. mp3 calari alana kadar da buhrandan buhrana girdim (sabahlari bildigin Ismail YK ve Demet Akalin'la uyaniyorduk).

Bu süre boyunca türlü kulaklikla muhattap olduk tabi. Walkman dönemimde genelde 3-5 liralik cok kötü kulakliklarla takildim. JVC'nin kulakligi da oldukca iyiydi ama DJ kulakligina benzedigi ve benim saclar nerdeyse dirseklerde oldugu icin rahat edememistim hic onlarla. Discman'in son döneminde Philips'ten 56 lira (sene 2005) bir kulaklik almistim. Ses cikisi iyi olmasina ragmen hemen bozulmustu. Ipod alinca Apple kulakligi kullandim bir kac hafta. Philips'ten de kötüydü bu (anlatmaya gerek yok sanirim ipod kulakliginin ne kadar dandik oldugunu). Akabinde bir tane daha Philips kulaklik aldim 51 liraya (sene 2007), arkadas o da cok boktandi. Askerde filan kullanmaya calistim onu ama öldü sonra. 20 liraya Media Markt'tan idare etsin diye Sony MDR-E818LP aldim. Kulakligi her yerde kullandim. Benimle 5 ülke gezdi. Askerde her türlü zorlu sartlara dayandi. ipod calindiginda o da üzerindeydi. Sali günü geldi iste yeni Ipod. Kulakligi hemen Tülin'e verip (o benim kadar yüksek sesle ve sik dinlemiyor nasil olsa) MDR-E819V aldim dün aksam 30 liraya. Bunun E818LP'den farki kumandali olusu. Umarim onunla da uzun bir zaman gecirebilirim sag salim.

Not: Okuyan biri bana Allah rizasi icin fotograf koymayi anlatsin. Image ikonu cikmiyor yazarken. Hukuk bölümünün ders kitaplari gibi oldu blog. Almanya gezisinde bir resim yok. Koydugum linkler de gözükmüyor. Umarim okuyan birileri cikar.

Edit: Foto olayini halletmis bulunmaktayim. Eyvallah Dogus.

3 yorum:

Sir Douglas McGiven dedi ki...

image ikonunun çıkıyor olması gerek abi. yeni kayıt dediğinde çıkan panelin yazı yazma bölümünün üstündeki çubukta önizleme yazan yerin hemen solundaki 3. simge fotoğraf koyma zımbırtısı.

Belki yayın düzenleyicinin modu farklıdır. ona da ayarlar sekmesinden temel bölümüne geldiğinde alt başlık olan genel ayarlardan yayın düzenleyici kısmından bakabilirsin. 3 tane seçenek var güncellenmiş, eski ve oluştur modunu gizleyerek diye. ben eski düzenleyiciyi kullanıyorum, sende oluştur modunu gizleme varsa bir ihtimal o yüzden çıkmıyor olabilir o ikon.

The Alp dedi ki...

güzel benzetme ama fotoğrafsız daha özgünsü, bu arada eski hali daha güzeldi.

Sekerford dedi ki...

hani turnuvada bana verip dinlettiğini çaldırdın ha şimdi hatırladım ya tuh güzel bişeydi o ya bisürü şarkıda vardı edip akbayram bile vardı peh