24 Aralık 2009 Perşembe

Yardimsever (!) Türk Polisi

Gecen hafta pazartesi i-podum gitti. Caglayan'dan Sular Idaresi'ne gitmek icin bindigim minibüste (yanlis minibüse binmisim üstelik) calindigina emin olmak icin gün icinde gittigim her yere telefon actim. En son IETT'den kayip esya bölümünden "bizde böyle bir mal yok" diye mail gelince emin oldum calindigina.

Aksam 6'ya kadar Ümraniye OSB'de calistigimdan hafta ici Caglayan'a gidemedim. Cumartesi gittim. Tahmin ettigim üzere olayin farkina Kagithane'de vardigim icin herhangi bir dilekce almadan oraya yolladilar. Bunun basima gelecegini biliyordum.

Sali günü is cikisi 1001 trafikte Kagithane'ye gittim. Durumu izah ettim. Sular Idaresi'ne giden mninibüs Sisli'den kalktigi icin Sisli'deki Ilce Emniyet Müdürlügü'ne gitmem gerekiyormus. Onlarin bölgesiymis orasi ve Caglayan. Kagithane'de de islem yaptirmadilar.

Dün aksam da Sisli'deki Emniyet Müdürlügü'ne gittim. Oradaki de "Kagithane'ye gitmen lazim. Sen olayin farkina orada varmissin. Kural budur" dedi yine tahmin ettigim üzere. Oradaki polis memuruna "Ben yarin gitsem yine Kagithane'ye, kural buymus. Benim calinti ihbarimi almak zorundasiniz desem bana ne sekilde davranirlar?" diye sordum. Tek dedigi "bakmak zorundalar" oldu. Yakalamisken sunu da sordum tabi: O ipod Kagithane'de veya Sisli'de bulunsa, bu birimler birbirinden haberi olacak mi? Cevap yine sasirtmadi tabi. Kagithane'ye verdim diyelim dilekceyi, ipod Sisli'de bulunursa ondan Kagithane'nin haberi olmayacak. Haberi olsa da cok umurlarinda olmaz zaten ya. Yani ihbarda bulunsam da bir sey cikacagini umdugumdan degil ama en azindan elimden geleni yaptim diyebilirdim (hala da diyebiliyorum gerci).

Emniyet Müdürlügü'nün sitesinde seri numaralarini girerek calinti mal ihbarinda bulunabilsek, sonra o mal istanbul'da calinip elazig'da bulunsa ve bunun seri numarasi ortak sistemden kontrol edilip bizimle irtibata gecseler filan... Ne diyorum ben ya, hizmet filan ederler öyle, tövbe tövbe.

3 yorum:

Sekerford dedi ki...

Olm Yasin, kimse demedim gel sana soğuk bir adabazarı Lido kaynak suyu ısmarlayayım diye. Hangi akla, ne için kimdne yardım istiyosun ya? Sen varya acil yurt dışına git, misal hmmm İsveçe git nebiliyim

blastrula dedi ki...

Olm ben de biliyorum bi boka yaramayacagini. Ama kendimi iyi hissetmek adina, her seyi yapmis olmak adina calinti ihbari vermek istemistim. Gerci yine kendimi iyihissediyorum. Elimden geleni yaptim. Bir dahaki adim "Küpe var lan senin kulaginda?" gibi bir soru cümlesiyle baslayip geceyi karakolda gecirmemle sonuclanabilirdi. Allah kimsenin isini türk polisine düsürmesin.

Sekerford dedi ki...

amin :)