19 Eylül 2009 Cumartesi

Adaleti kes

"Yakışıklı olması ve masum görüntüsü nedeniyle ‘Bebek Yüzlü Katil’ lakabı katılan Ali Kaya, tamamı Alanya’da gerçekleşen cinayetlerine, 1997 yılında amcası Celal Kaya’yı öldürerek başladı. Bu cinayet nedeniyle 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Cezası bitince, Adana'da kendi annesine tecavüz eden Zeynel Abidin Gümüş'ü öldürdü. Bu cinayet sonrası akli dengesi bozuk raporu alarak akıl hastanesine kaldırıldı. 1999’da ‘kapalı yerde duramaz’ raporu aldı ve hastaneden çıkarıldı. Bundan sonra Alanya’da 5 kişiyi daha bıçaklayarak öldürdü. Son cinayetinden sonra ‘kişilik bozukluğu’ teşhisiyle tekrar akıl hastanesine yatırıldı. Burada da ‘çivici katil’ olarak bilinen Ayhan Kartal’ı bıçaklayarak öldürdü. Son cinayetinden sonra Şanlıurfa yarı açık cezaevi’ne kaldırıldı. Bir yıl sonra buradan firar eden Kaya, 2004 yılında Alanya’da yakalandı."

Okudugunuz kisim ntvmsnbc'nin foto galeri kismindan. Cem Garipoglu'nun yakalanmasindan sonra Türkiye'nin seri katilleri diye bir yer acmislar. Seri katillere ve hayatlarina ilgi duydugumdan ve bu konuda Türkiye'de yasanilanlarla ilgili fazla kaynak olmadigindan baktim tabi hemen.

Simdi bu "Baby Face" Ali'nin durumuna bakacak olursak, cinayet islemis hapse girmis. Amcasini öldürmüs ve sadece 5 yil yatmis. Sonra cikip bir daha cinayet isliyor ve bu sefer timarhaneye kapatiyorlar adami. Sadece 2 (yaziyla iki) yil sonra da kapali yerde duramaz diye adami bildigin saliyorlar. 2 cinayet ve 5 yili hapis 7 yil gözetim altinda tutulma. Aklim almiyor yani. Sonrasinda adam tabi bos durmaz. 5 kisiyi da öldürmüs.

Hiç yorum yok: