24 Ağustos 2009 Pazartesi

Bir Pazarlama Harikasi: Ramazan Pidesi

Pazarlama basarilari dendiginde i-pod'dan, Hyundai'dan, Sony'den bahsedilir. Ama su acik ki, en büyük pazarlama basarisinin adi ramazan pidesi. Bu kadar geri planda kalmasi belki yilda sadece 1 ay göz önünde olmasidir. Ciftli ekmek gramajindaki bu pideler, ayni ekmeklerin iki kati fiyatina satiliyor. Tadi daha iyi degil, sekli kesinlikle ekmege nazaran daha kötü (posete filan koyarken sekli bozuluyor) ayrica o kadar sira beklemek de cabasi. Ben kesinlikle (cok özel birinin özel istegi olmadikca) ramazan pidesi almiyorum. Ekmek aliyorum mis gibi, üstüne de ay cöregi alacak kadar para artiyor üstelik.

9 yorum:

Sir Douglas McGiven dedi ki...

o sebepten iyi pide yapan yerler bulmak gerekiyor abi. çünkü çok kolay şekilde işgüzarlık yapılabiliyor üzerinden.

misal, biz 3-4 senedir Gima'nın oradaki Resul Dayı'dan alırdık ama bu sene çok bozdular, tadı tuzu yok hiç. başka yerden alıyoruz...

fiyat konusu doğru ama güzel yapan buldum mu kuyrukta bekler o parayı veririm ben.

Saban dedi ki...

pastane pidesi denen bişey var abi, açma hamurundan yapıyolar, dolayısıyla daha tatlı bir tadı var. kuyrukta beklemek derdi de yok, denenebilir.

blastrula dedi ki...

yani diyorsun ki firindan degil pastaneden al abi, he mi sabanim. deneriz bakalim

Kayrakli dedi ki...

adabazarlı olmadığını yine kanıtladın. ramazanda pide kuyruğuna gireceksin, araya kaynama yapanlarla dalaşacaksın, yaşı ve cinsiyeti önemli değil. sonra "ramazan abi, hepimiz gerginiz" diyerek gönül alacaksın.

ramazanın tadı bunlar, olmazsa olmaz.

blastrula dedi ki...

olm hepiniz eve gittiginizde yemeginiz hazir bekliyor. ben 17:30'da isten cikip eve gidiyorum (ümraniye'den 4. levent'e). sonra üstüne bir de yemek yapiyorum (bir önceki aksamdan kalan bulasiklari yikadiktan sonra). hayat size güzel. yemegim hazir olsun evde, ben pide kuyrugunda yarim saat de beklerim haci. sorun degil yani. oh amma doluymusum.

Kayrakli dedi ki...

harbi iyi dolmuşsun.
benden yarım saat önce çıkıyorsun ki daha 6da çıkmışlığım yok :(
önceki akşamdan bulaşık bırakma, gece yıka, spor olur ;)
annemin eli sargılı bütün işlere ben yardım ediyorum :(
ama kuyruğa ben girmiyorum yeğen var :)

Yavuz dedi ki...

Gerçi Kayhan varken bana söz düşmez ekmek konusunda ama özellikle tat konusunda katılmıyorum buna. Güzel pidenin tadı ayrı oluyor. Normalde çoğu yemeğin yanında ekmek yemem ama Ramazan'da bol bol pide tüketiyorum ben de. Yalnız senin yerinde olsam bu kadar şeyin üstüne ben de sıraya girmeyebilirdim.

blastrula dedi ki...

iste pazarlamanin basarisi. kücüklügünüzden beri o kadar cok pideyle kandirilmissiniz ki, tadinin ekmekten güzel oldugunu bile düsünüyorsunuz. pidenin tek farki yumurta sürülmesi sanirim. hem madem bu kadar iyi satiliyor, bu pideler neden 12 ay satilmiyor? pazarlama stratejisi bu da iste. ama yavuz gibi mühendisler anlamaz tabi stratejiden filan :)

Mayın Tarlası dedi ki...

Bu pazarlama başarısı artık demode oluyor Yasin. Eskisi gibi popüler değil ramazan ayı da pide de. Niye böyle bilmiyorum. Ya da bana öyle geliyor.

İyice yaz mevsimine de gelince kışa göre daha az tad veriyor insana sanki. Hani kışın sıcak sıcak fırında beklersin pideyi sıcaktan tutamazsın dışarı çıkarsın o tüter mis gibi offf...