6 Ağustos 2009 Perşembe

SSK'yi aktif hale getirme

Gecen sali gecesi birden atesim yükseldi. Gece 4:30'da kalkip hastaneye gittim. Bacaklarim tutmuyordu, basim agriyordu, üsüyordum, burnum tikaliydi, bir sürü sey. Kagithane Devlet Hastanesi'ne gittim. Muayene olacagimi söyledim. Ise gireli 5 ay, sigorta yatirmaya baslayali 4 ay olmasina ragmen 15,5 TL'lik muayene ücretini bayildim. Cünkü akil edip de bir türlü SSK hizmetlerinden faydalanmami saglayacak islemi yapmamistim. Muayene bile olmadan "Domuz Gribi" süphesiyle oradaki doktor abimiz bana Haseki'ye gitmemi tavsiye etti. Dibimizdeki Özel Levent Hastanesi bile domuz gribi icin tetkik yapamiyormus. Avrupa yakasinda sadece Haseki Devlet Hastanesi yapabiliyormus tetkikleri (ayrica kuduz asisini da bir tek orada yaptirabiliyorsunuz orada ögrendigime göre). Tekrar tekrar para bayilmamak icin bahaneyle SSK'yi actirayim dedim (lan nasil bir terim kullanilacak buraya? O gün de bir türlü anlatamadim).

SSK Findikli'da. Kabatas'tan Karaköy yönüne bir durak sonra sag tarafta. Yoldan ikinci bina olmasi lazim. Binayi bulmak sorun degil de, bu aktive etme seyini bulmakta zorlandim ben. Is haninda zaten Sosyal Güvenlik Kurum (SSK degil, SGK aslinda. Bakmayin deminden beri SSK yazip durduguma). Efendim daha önceden kimliginizin fotokopisini cektirip gidin. Orada da cektirebilirsiniz gerci 50 kurus karsiliginda. Giris katinda sagda dedektörlü kapidan gecmeden düz gidince giseleri göreceksiniz. Orada sira numarasi alin ve o solda bulunan dükkanda kimlik fotokopisi cektirin. Sira gelir zaten hemen. Bu arada mekan 9'da degil 8:30'da aciliyor. Tek yapmaniz gereken sey kimlik fotokopisini birakmak. Gisedeki abla 1 saat icinde acilir dese de 4-5 saati buluyor. Zira Haseki'de de muayene ve tetkik ücreti ödemek zorunda kaldim (toplam 22 TL). Ilaclari neyse ki sigorta yardimiyla aldim (%20'si ödeniyor). Belki yardimi dokunur.

Domuz gribi olayi bambaska bir hikaye. Ona bu yazida deginmeyecegim.

1 yorum:

Papasito dedi ki...

Tekrar tekrar para bayilmamak icin bahaneyle SSK'yi actirayim dedim (lan nasil bir terim kullanilacak buraya? O gün de bir türlü anlatamadim).

Sigorta başlangıcı diyoruz biz ağabey. Aslında senin oraya gitmenede gerek yok nerede çalışıyorsun bilmiyorum ama aslında senin yaptığın şeyi işyerinin yapması gerek. En azından biz öyle yapıyoruz. Geçmiş olsun